Zes seizoenen
Een nieuwe kijk op koken met groenten
Joshua McFadden is eigenaar en chef van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en in New York. Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789000359653 |
Auteur | Joshua McFadden |
Uitgever | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 400 |
Lengte | 271.0 mm |
Breedte | 202.0 mm |
'Een heerlijk boek vol creatieve en simpele groentegerechten à la Joshua.' – delicious. 'Een bron van inspiratie voor de dagelijkse maaltijd waarin groenten de hoofdrol spelen.' – Jonah Freud, Het Parool 225 recepten uit zes seizoenen met groenten in de hoofdrol Eenvoudige, uitgekiende recepten die tonen hoe je groenten kunt bereiden als ze op hun best zijn. Joshua McFadden, chef-kok en boer, deelt zijn kennis en passie. Zes seizoenen verandert de wijze waarop je nadenkt over de versheid van ingrediënten. De traditionele vier seizoenen doen volgens McFadden geen recht aan wat de natuur en de moestuin te bieden hebben; liever onderscheidt hij zes seizoenen. Van lente naar de vroege zomer, via midzomer naar de late zomer, en dan naar herfst en winter. Het boek bevat maar liefst 225 recepten. Ook krijg je veel tips en informatie over het aanleggen van een goede basisvoorraad, voor het inrichten van je koelkast en voorraadkast, en voor het inmaken van groenten. Omarm de seizoenen en goed koken volgt vanzelf! Joshua McFadden is eigenaar en chef-kok van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Fransisco en in New York. Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen 'Dit is niet alleen een boek vol handige basisrecepten, maar ook vol inspirerende maaltijden voor alle seizoenen.' – Noord-Hollands Dagblad 'McFaddens originele aanpak verandert de wijze waarop je nadenkt over de versheid van ingrediënten.' – Smult ‘Zijn recepten vragen erom geproefd te worden tot de bladzijden ezelsoren hebben, met saus bespetterd zijn en aan elkaar blijven plakken. Verplichte kost voor de thuiskok.’ Dan Barber, chef-kok/mede-eigenaar van Blue Hill ‘Joshua McFadden heeft de ziel van een boer, en zijn recepten zijn prachtig in balans met de seizoenen en het land.’ Alice Waters, eigenaar van Chez Panisse