Weten van Heerlijk Eten Deel 2 + Bookazine Mooi Eten
WETEN VAN (H)EERL?K ETEN 2 VOEDING, ONS VERGETEN MEDIC?N De nadruk in dit boek ligt vooral op voeding voor gezonde darmen. Gezonde darmen zijn de spil van je totale gezondheid, zeker die van je stemming, je energie, je slaap en je gewicht. Je darmen zijn gebaat bij gevarieerde, vitale en onbewerkte voeding. Helaas is dit soort voeding nu vaak 'ons meest vergeten medicijn'. Hoe gevarieerder je eet, des te gezonder je darmen en hoe meer opties je hebt om je totale gezondheid positief te beïnvloeden. Daarom zijn alle recepten in dit boek zo gemaakt dat je volop kunt variëren. Omdat gluten, koemelk en soja zo oververtegenwoordigd zijn in ons voedings- patroon, ontbreekt alleen daardoor al vaak de broodnodige variatie. Ook veroorzaken ze bij veel mensen ?inke darmklachten. Daarom kun je de recepten in dit boek eenvoudig 100% gluten-, koemelk- en sojavr? maken. DE RODE DRAAD IN DIT BOEK 1. Ruim 100 recepten en nieuwe inspiratie met eenvoudige (h)eerlijke ingrediënten voor elk moment van de dag. Met volop variatiemogelijkheden per recept. 2. Elk recept kan gluten-, koemelk- en/of sojavr? gemaakt worden. 3. De 7 V's voor de algemene gezondheid van je darmen/spijsvertering lopen als een rode draad door alle recepten: Variatie, Vitaliteit, Vocht, Vezels, Vet ,Vermijd stress en Verwarmend. 4. Per recept wordt achtergrondinformatie gegeven over het effect van de ingrediënten op je gezondheid. 5. Kiezen voor gevarieerde, vitale, eerlijke en onbewerkte voeding heeft grote voordelen voor zowel jouw gezondheid als die van de aarde. Twee vliegen in één klap dus. B?lagen in dit boek: 6. Essentiële suikers. 7. Suiker en andere zoetmiddelen. 8. Voeding voor het brein. ETEN VOOR GEZONDE DARMEN Eten voor gezonde darmen heeft een positieve invloed op: * mentale en emotionele klachten (stemming, geheugen, concentratie, gedrag etc.); * gezond blijven, gezond worden, gezond oud(er) worden; * een stabiele bloedsuikerspiegel; * een gezond gewicht; * een gezond cholesterolgehalte en een gezond hart-/vaatsysteem; * optimale energie, door een gezonde zuur-basebalans. NB HEEFT U EEN EERDERE DRUK VAN WETEN VAN (H)EERLIJK ETEN DEEL 2? Dit is er veranderd vanaf de achtste druk: Alle recepten in het boek hebben meer variatiemogelijkheden gekregen, zo kun je nu lezen hoe je eenvoudig elk recept 100% gluten-, koemelk* en sojavrij maken. Een aantal nieuwe, nog (h)eerlijker recepten, nu zoveel (h)eerlijke ingrediënten zo eenvoudig te verkrijgen zijn. Actuele achtergrond informatie (in vooral de inleiding en bij de recepten zelf) over de relatie van je darmen en de rest van je gezondheid. Een nieuwe en frisse restyling. Rineke Dijkinga schreef ook de succesvolle boeken 'Weten van (h)eerlijk eten 1', 'Weetjes over (h)eerlijk eten' en 'Alles draait om je hormonen'. Deze 8e druk is totaal herzien. Gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten en met gebruik van de gezonde voedingsmiddelen die de afgelopen jaren binnen handbereik zijn gekomen. MOOI ETEN | Goed om te weten Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verschijnt eind november 2021 mijn Bookazine 'Mooi Eten'. Hoe mooi is het om het verhaal achter je eten te kennen? En te weten hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid? Hoe je bijvoorbeeld je favoriete quiche elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven, met wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft? Mooi Eten | Goed om te weten. Er is zóveel ‘Mooi Eten’ dat het verdient om volop in de schijnwerpers te staan. Omdat: * het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst * het oog ook iets wil * het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren * het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur * er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit * het lokaal en/of duurzaam geteeld is * elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord * hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven
ISBN/EAN | 9789083001982 |
Auteur | Rineke Dijkinga |
Uitgever | Rineke Dijkinga Books |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Verpakt in krimpfolie |
Pagina's | |
Lengte | |
Breedte |