Wat schaft de toekomst?
Eten in een volle, hete én slimme wereld
Amanda Little is professor Onderzoeksjournalistiek aan de Vanderbilt University in Nashville, Amerika, waar ze met haar gezin woont. Ze schrijft over energie, technologie en het milieu voor The New York Times , The New Yorker , Business Week , Washington Post en Rolling Stone .
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789029510585 |
Auteur | Amanda Little |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Paperback / gebrocheerd |
Pagina's | 408 |
Lengte | 216.0 mm |
Breedte | 136.0 mm |
Hoe voorzien we negen miljard mensen op duurzame wijze van voedsel? Klimaatmodellen voorspellen dat de landbouw wereldwijd zal afnemen wegens droogte, hitte en overstromingen, terwijl de bevolking in 2050 naar verwachting met dertig procent is toegenomen. Naderen we het einde van dierenvlees? Hoe verwijderen we schadelijke chemicaliën in de landbouw? Hoe kan schone, klimaat bestendige voedselvoorziening toegankelijk worden voor ons allemaal? In Wat schaft de toekomst? brengt Little de groei van duurzame voedselproductie op grote schaal in kaart en vraagt ze innovatieve ondernemers op het gebied van voedingswetenschap, landbouw en klimaatverandering om antwoord: ze bezoekt onder meer een appelboomgaard in Wisconsin, een op afstand bedienbare biologische boerderij in Shanghai, en de door honger geteisterde regio’s in Ethiopië. ‘Buitengewoon nauwkeurig onderzoek naar een verrassend emotioneel vraagstuk.’ – The Guardian ‘Belangrijke en uitgebalanceerde beschrijving van nieuwe technologieën en potentiële oplossingen.’ – Science