Van boerderij naar tafel

Van boerderij naar tafel voorzijde
Van boerderij naar tafel achterzijde
  • Van boerderij naar tafel voorkant
  • Van boerderij naar tafel achterkant

Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien? Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden. Van boerderij naar tafel belicht alle fasen in de productie en het transport van voedsel. Het volgt de reis die levensmiddelen maken voordat ze in onze winkels liggen. Het gaat in op de verschillende vormen van landbouw, hoe voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, vlees, groenten en granen bewerkt en geconserveerd worden en hoeveel kilometers ze afleggen. Het boek staat stil bij hoe de landbouw en voedselindustrie milieu en gezondheid beïnvloeden en of er duurzamere methoden zijn om aan ons voedsel te komen.

Specificaties
ISBN/EAN 9789055664795
Auteur Richard Spilsbury
Uitgever Schoolsupport Uitgeverij BV
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 32
Lengte 278.0 mm
Breedte 225.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.