Tofu
40 tofurecepten van ontbijt tot dessert
Emma de Thouars is culinair schrijver en receptontwikkelaar. Ze heeft een grote voorliefde voor de Aziatische en Chinese keukens, en brengt dan ook zo veel mogelijk tijd door aan die kant van de wereld. Alle culinaire inspiratie die ze daar opdoet vind je op haar Instagram (@emmadethouars). Daarnaast is ze wekelijks te horen in de podcast Opscheppers , schrijft ze receptcolumns voor Het Parool en kun je lid worden van haar online platform Emma’s Eetclub. Eerder schreef ze de kookboeken Amazing Asia , Emma’s Amazing Asia vega en Tofu , die laatste stond op de shortlist van Het Gouden Kookboek 2022.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789038811840 |
Auteur | Emma de Thouars |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 192 |
Lengte | 241.0 mm |
Breedte | 177.0 mm |
WINNAAR ZILVEREN KOOKBOEK 2022 Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar vooral een op zichzelf staand, heerlijk product. Van zelfgemaakte tofu tot Koreaanse sticky tofu en gefrituurde zeewiertofu met krabsaus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals chocoladecustard met sesam-theecrumble of tofupudding met gembersiroop. ‘Ooit stopte ze me ’s avonds laat een zakje witte stash toe; met dit stremsel kon ik thuis zelf tofu maken. Dit zegt eigenlijk al genoeg over Emma’s tofuliefde. Met dit boek gaat ze ook jou aansteken. Emma is even droog als informatief en haar gerechten zijn simpel maar doeltreffend – om niet te zeggen je reinste tofuporn.’ – Vanja van der Leeden ‘Als er iemand weet wat je met tofu moet, is Emma het wel! Zij laat met dit fantastische boek zien hoe veelzijdig tofu is en hoe je het écht lekker bereidt.’ – De Tofumeisjes ‘Toen ik twintig jaar geleden tofu introduceerde in West-Europa kon ik onmogelijk voorzien dat Emma er zo een lekker en liefdevol kookboek over zou maken.’ – Raoul Heertje