Toekomst en tapas
een eigen restaurant aan de zonnige costa
Robert en Ariane zijn net dertig als zij hun internetbedrijf kunnen verkopen. De vraag rijst: Stoppen we dit geld nu in een mooi huis ergens in de Randstad en blijft verder alles bij hetzelfde? Kantoorbanen, deadlines, files, donkere winters en 's zomers juist altijd 'goed-weer-stress'... Tegen alle verwachtingen in emigreren ze naar het Zuid-Spaanse Andalusië en ze settelen zich in Nerja ten oosten van Málaga. In dit pittoreske badplaatsje vinden ze vlak bij zee een veelbelo- vend pand dat ze ombouwen tot hun restaurant Bagels & Salads. Zoals de meeste guiris ('buitenlanders') heeft het stel echter zijn strubbelingen met de taal, bureaucratie, een natuurramp, personeel en met het opbouwen van een nieuw sociaal leven. Daarnaast bevindt de Spaanse economie zich in zwaar weer. Toch vinden ze met vallen en op- staan hun weg en raken ze steeds meer geïntegreerd in het Spaanse leven. Ze krijgen een dochter - Donna - en de jonge familie verhuist naar het platteland tussen de avocadobomen. Idyllisch, want hun buur- man is schapenherder en de weg naar huis leidt door een heus riviertje. Ten opzichte van hun keurig uitgestippelde leven in Neder- land is werkelijk alles veranderd! Lees hoe een zonnig Mediterraans avontuur dagelijkse realiteit wordt.
ISBN/EAN | 9789461851000 |
Auteur | Ariane van Wijk |
Uitgever | VanDorp Uitgevers |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Paperback / gebrocheerd |
Pagina's | |
Lengte | 215.0 mm |
Breedte | 135.0 mm |