Rijsel

Het kookboek

Rijsel voorzijde
Rijsel achterzijde
  • Rijsel voorkant
  • Rijsel achterkant

Pieter Smits Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Pieter is opgegroeid in het café van zijn ouders waar de liefde voor de horeca met de paplepel is ingegoten. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben, was het tijd voor Rijsel. Iwan Driessen Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Iwan is een rasechte Amsterdammer met Limburgse roots. Hij is Frans en Japans geschoold en past beide ervaringen toe in zijn gerechten. Stephanie Lücken Restaurant Rijsel wordt gerund door Pieter Smits, Iwan Driessen en Stephanie Lücken. Stephanie is tijdens haar rechtenstudie bij Rijsel achter de bar begonnen. Na haar master bleek de liefde voor horeca groter. Inmiddels is zij compagnon en gastvrouw bij Rijsel.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789464041446
Auteur Pieter Smits
Uitgever Park Uitgevers
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 256
Lengte 251.0 mm
Breedte 195.0 mm
'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm Restaurant Rijsel is in ruim 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans dat ook jij een herinnering hebt aan een avond met poussin en wijn in de Amsterdamse Marcusstraat. En dus werd het hoog tijd voor een kookboek waarin de alom bekende en geliefde Rijsel-klassiekers gedeeld worden - aangepast voor de thuiskok. Een boek met daarin de typische Rijsel-gerechten, de filosofie achter 'nouveau ruig' en 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende stamgasten. Aangevuld met keukentechnieken om in je eigen keuken thuis een nóg beter resultaat te boeken. 'Rijsel is een van mijn ankers in Amsterdam. Je kan bij dit restaurant rustiek bourgondisch eten. Het is meer dan eens gebeurd dat als ik ergens uit eten ging en het eten daar hartstikke slecht was, ik de rekening gevraagd heb en linea recta naar Rijsel ben gevlucht. Rijsel is dan het enige dat de avond nog kan redden.' - Joël Broekaert

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.