Rijs
De reis van thuisbakker naar ambachtelijk brood
Goed brood heeft tijd nodig, zo ook dit boek 'rijs'tijd.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789083324548 |
Auteur | Jan Bronswijk |
Uitgever | A Posteriori Uitgeverij |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 192 |
Lengte | 276.0 mm |
Breedte | 219.0 mm |
De Bakker, de Chef & de Schrijver Jan, Leonard en Jeroen: Een broodbakker, een chef die brood bakt en een broodschrijver. De meester in het broodvak is Jan, hij benadert brood vanuit de professionele bakkerij, maar gaf de laatste jaren ook les aan particulieren. Leonard is van oorsprong de restaurant kok, een allrounder in de keuken. Hij bakt in zijn workshopruimte en is de chef van Pure Passie On Tour. Jeroen is (bewust) de eeuwige hobbyist, gespecialiseerd in buitenkoken en runt Het Kookvuur. Hij zoekt thuis in zijn eigen tempo dingen tot de kern uit, met hulp van een Big Green Egg op het balkon en een Miele-oventje. De samenwerking ontstond in 2013. Een jaar voordat ‘Hete Kolen’ verscheen, het eerste boek van Jeroen en Leonard over het gebruik over kamado’s. Voor de broodrecepten vroeg Leonard hulp aan zijn vriend Jan Bronswijk, een vijfde generatie ambachtelijk bakker uit het Westland. ‘Hete Kolen’ werd een groot succes en wordt nog steeds in vier talen over de hele wereld verkocht. Daarna volgden meer barbecue boeken van de chef en de schrijver, altijd inclusief broodrecepten op basis van de kennis van Jan. In 2020 had zich het idee gevormd om Jan wat meer in het zonnetje te zetten en om brood de hoofdrol te laten spelen. Het resultaat is RIJS. We zijn er trots op en wensen je veel bakplezier!