Proef de zee

Koken met zeewier

Proef de zee voorzijde
Proef de zee achterzijde
  • Proef de zee voorkant
  • Proef de zee achterkant

Zeewier wordt door zowel wetenschappers als foodies gezien als hét ingrediënt van de toekomst. Het is lekker, veelzijdig, duurzaam en het bevat de vijfde smaak, umami. Bovendien heeft het eten van zeewier een positief effect op je gezondheid, omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. Daarnaast wordt er hard gewerkt om zeewieren duurzaam te kweken. In Nederland zijn al zo'n twaalf verschillende soorten zeewier te koop, allemaal verschillendvan uiterlijk, smaak en bereidingswijze. In Proef de zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum, van gerechten waarin wieren worden gecombineerd met vis, schaal- of schelpdieren zoals aramesalade met forel en gemberdressing en van zoete gerechten zoals chlorellameringues. De beschrijvingen en recepten van Anne Fleur Sanders, de styling van Anya van de Wetering en Kamer 465 en de fotografie van Bella Thewes maken van Proef de zee een fantastisch boek dat inspireert om aan de slag te gaan met zeewier!

Specificaties
ISBN/EAN 9789089897961
Auteur Anne Fleur Sanders
Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 190
Lengte 206.0 mm
Breedte 156.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.