Persiana
recepten uit het Midden-Oosten en verder
Sabrina Ghayour is geboren in Teheran en verhuisde vlak na het begin van de Iraanse revolutie met haar familie naar Londen. Na 15 jaar als marketeer werkzaam te zijn geweest, begon ze succesvol haar tweede carrière als kok, docent aan kookscholen, organisator van foodfestivals en pop-up restaurants. Daarnaast publiceert ze onder andere in The Times, The Guardian, delicous. en BBC Good Food.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789461431066 |
Auteur | Sabrina Ghayour |
Uitgever | Good Cook B.V. |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 240 |
Lengte | 254.0 mm |
Breedte | 198.0 mm |
De Midden-Oosterse keuken - de keuken van 'duizend-en-een-nacht' - is een culinaire smeltkroes van vele culturen en volken die door de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt. Exotische kruiden- en specerijenmengsels gaan hand in hand met de eenvoud van verrassende combinaties van slechts enkele ingrediënten, zoals kip die met citroen en harissa al hemels smaakt. 'Persiana' biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik de typische ingrediënten uit de keuken van het Midden-Oosten: oranjebloesemwater, za'atar (kruidenmengsel), granaatappelpitten, pistachenoten en bulgur. Met 'Persiana' haal je de rijkdom en gastvrijheid van de Midden-Oosterse keuken in huis.