Mosterd voor de maaltijd 2.0
Rondom gesproken woorden is de dynamiek van lichaamstaal, intonatie en dergelijke essentieel om de betekenis van wat er wordt gezegd op waarde te kunnen schatten. Ook voor verhalen zijn dergelijke elementen van belang om de sfeer realistisch te raken en de lezer maximaal in het verhaal te trekken. In dit opzicht is een schrijver gehandicapt. In Mosterd voor de Maaltijd 2.0 reikt Leonardo Pisano gereedschappen aan om krachtige dialogen te schrijven. In deze vernieuwde en uitgebreidere versie is kennis over het schrijven van dialogen gebundeld en gekoppeld aan sprekende voorbeelden. Naast technische aspecten, geeft dit boekje onder meer trucs hoe je geloofwaardige dialogen kunt schrijven, op welke wijze je je personages via hun spraak en lichaamstaal kleur kunt geven, hoe je vragen en antwoorden subtiel en realistisch vorm kunt geven, en hoe je emoties via dialogen kunt overbrengen. De opzet heeft een praktisch karakter en schrijvers kunnen de aangereikte principes direct toepassen. Van gedetailleerde tips tot algemene adviezen, iedere schrijver - beginnend of gevorderd, ongeacht het genre – zal wat van zijn of haar gading in deze gids vinden. --- Over de auteur Leonardo Pisano mag met recht ‘dialoogspecialist’ genoemd worden. Dit wordt bewezen door het feit dat zijn ‘Mosterd voor de Maaltijd’ bij diverse schrijfopleidingen verplichte kost is. Leonardo schrijft ook verhalen met individuele vrijheid als leidend thema. Met levensechte personages en talloze verifieerbare feiten weet hij fictie en non-fictie te combineren tot zinderende mengsels, waarin historische gebeurtenissen en politieke agenda’s in een ander daglicht komen te staan. Dit maakt dat zijn verhalen aanzetten tot reflectie op de wereld om ons heen en antigif vormen voor de geregisseerde informatiestromen die manipulatief van aard zijn.
ISBN/EAN | 9789492551535 |
Auteur | Leonardo Pisano |
Uitgever | Ambilicious LLP |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Paperback / gebrocheerd |
Pagina's | 193 |
Lengte | 240.0 mm |
Breedte | 170.0 mm |