Mari's groentebijbel
Van aardappelpuree tot zuringsoufflé
Mari Maris weet alles over groente; dat liet ze al zien met de door pers en publiek bejubelde Groentebijbel, met Saladebijbel en met het uitgebreide vegetarische naslagwerk Mari plukt de dag. Ze is kok en verbouwt al jaren haar eigen groente. Daarnaast heeft Mari ook een eigen restaurant, le Jardin des Etoiles, in de Picardie in Frankrijk. Daar gebruikt ze in haar verfijnde gerechten enkel lokale en vaak zelf verbouwde producten. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar belevenissen en plattelandsperikelen werkt aanstekelijk.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789048853618 |
Auteur | Mari Maris |
Uitgever | Overamstel Uitgevers |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 480 |
Lengte | 257.0 mm |
Breedte | 198.0 mm |
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten. Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen. 'Het is gelukt; het groentekookboek van Jane Grigson heeft een waardige opvolger gekregen.' Jonah Freud, De Kookboekhandel 'Een leerboek, een kookboek, een boek om van te smullen!' Yvonne Kroonenberg