Koken met zeewier

Ruim 50 gezonde gerechten met de zilte smaak van de zee

Koken met zeewier voorzijde
Koken met zeewier achterzijde
  • Koken met zeewier voorkant
  • Koken met zeewier achterkant

Zeewier bevat de zogenaamde vijfde smaak, 'umami' en heeft een positief effect op je gezondheid omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. In ons land zijn zo’n 12 verschillende soorten verkrijgbaar, die zich van elkaar onderscheiden in smaak, uiterlijk en bereidingswijze. Het ene wier is heerlijk om rauw te eten, het andere is gekookt of gebakken op z'n best. In dit boek zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze recepten waarmee de wieren per soort perfect tot hun recht komen. Koken met zeewier bevat verrassende recepten met een combinatie van wieren met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische gerechten, en ook vernieuwende combinaties zoals zee-meringues en gekonfijte zeewier. Een boek dat inspireert om direct aan de slag te gaan met zeewier!

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789089899958
Auteur Anne Fleur Sanders
Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 192
Lengte
Breedte
Koken met hét ingrediënt van nu: zeewier

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.