Koken in oorlogstijd

Koken in oorlogstijd voorzijde
Koken in oorlogstijd achterzijde
  • Koken in oorlogstijd voorkant
  • Koken in oorlogstijd achterkant

Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu. Weinig bekend is dat dit ook precies de instructies waren die de overheid vlak voor en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog aan de Nederlandse bevolking gaf. Die eerste oorlogsjaren waren weliswaar geen vrolijke tijd, toch blijkt uit onderzoek dat we nog nooit zo gezond gevoed zijn als toen. Dit kookboekje laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. De Nederlanders gingen heel creatief met de schaarse ingrediënten en brandstof om, en zetten dagelijks een eenvoudig, gezond en smakelijk maal op tafel. Van voedselverspilling kon natuurlijk geen sprake zijn.

Specificaties
ISBN/EAN 9789492821065
Auteur Manon Henzen
Uitgever NBC - Het Zwarte Schaap
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 80
Lengte 185.0 mm
Breedte 123.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.