Just Cook It
Sergio Herman (1970) kookte vijfentwintig jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio was sinds 2005 in bezit van drie Michelinsterren en stond acht jaar in de Top 50 van The World's 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten zodat hij zich kon toeleggen op nieuwe projecten. Naast restaurants The Jane** in Antwerpen en Pure C* in Cadzand opende hij onlangs AIRrepublic in de jachthaven van Cadzand en werd hij mede-eigenaar van Frites Atelier Amsterdam. Eerder verschenen Sergiology, DESIRE en Simple Food. Sergio staat bekend om zijn lichte bereidingen, fijne zuren en een groot gevoel voor schoonheid.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789048843350 |
Auteur | Sergio Herman |
Uitgever | Overamstel Uitgevers |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | SA |
Pagina's | |
Lengte | |
Breedte |
Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: JUST COOK IT.