Jaarrond
Verhalen & recepten
Yvette van Boven is culinair schrijver, illustrator en tv-presentator. Ze schreef talloze succesvolle kookboeken – zoals Home Made , Home Sweet Home , Home Made Basics en Van Boven in het wild – die zijn vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Tot drie keer toe won ze de Gouden Kookboek-verkiezing. Naast haar boeken is Yvette ook bekend van de tv-programma’s De streken van Van Boven en Koken met Van Boven , haar wekelijkse rubriek in Libelle en Volkskrant Magazine en de culinaire podcast Etenstijd! die ze co-host met Teun van de Keuken. De illustraties en vormgeving van haar boeken ontwerpt Yvette zelf. Haar man Oof Verschuren maakte de prachtige foto’s.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789038813257 |
Auteur | Yvette van Boven |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 256 |
Lengte | 240.0 mm |
Breedte | 197.0 mm |
Elk weekend kookt Yvette van Boven een gerecht voor Volkskrant Magazine , voornamelijk met groenten, soms met vis en héél af en toe een verdwaald stukje vlees, of juist een hartig of zoet baksel – net waar ze zin in heeft, als de ingrediënten ervoor maar in het seizoen zijn. Verwacht dus geen verse tomaten of aardbeien in de winter, maar wél een verrassende bereiding van kool, spruiten of knolselderij. Ze probeert altijd gerechten klaar te maken die voor iedereen te bereiden zijn, met niet al te veel poespas maar toch net even anders dan anders. Zo leert u dat alledaagse ingrediënten vele – misschien voor u zelfs onbekende! – bereidingswijzen hebben. Elk recept is vergezeld van een column: een sfeerbeeld, kleine observatie of een kort verhaal uit het leven van Yvette zelf. Zo krijgt u meteen zin in het recept op de naastgelegen bladzijde. Daarnaast is ieder recept voorzien van een opmaaktip, want Yvette gooit natuurlijk nooit iets weg. Van elk restje valt iets nieuws te maken. Ze probeert de lezer altijd te verrassen met een nieuwe vondst. Zo wordt u vanzelf een betere kok.