Ingredienten van geloofwaardigheid
goed eten onder de loep
Goed eten is niet zo eenvoudig als het soms klinkt. We worden dagelijks met vele beweringen over voeding geconfronteerd. Sommigen zijn of lijken tegenstrijdig en andere beweringen passen maar moeilijk in het leven dat we willen leiden. Overheidsinstanties, wetenschappen, bedrijven en NGOs doen hun best hun beweringen over gezonde en duurzame voeding zo geloofwaardig mogelijk te laten zijn. Maar hoe gaat dat in zijn werk, geloofwaardig zijn? Welk werk wordt hiervoor verricht? In Ingrediënten van geloofwaardigheid gaan vertegenwoordigers van het Voedingscentrum, de voedingswetenschappen, de voedingsindustrie, de wetenschapsjournalistiek en de Stichting `Ik Kies Bewust in op hun rol in de totstandkoming van geloofwaardigheid voor hun beweringen. Wetenschapstheoretici uit de techniekstudies, wetenschapssociologie en -filosofie reflecteren op deze rollen en andere experts komen in de vorm van interviews aan het woord. Geloofwaardigheid opbouwen en in stand houden is een continue strijd en het werk dat daarvoor nodig is, is even divers als oneindig. Van integriteit en kritische distantie tot nabijheid en retoriek geloofwaardigheid kent vele gezichten. Wetenschapstheoreticus Bart Penders en bioloog/ communicatieadviseur Frans van Dam presenteren in dit boek een aantal van de speerpunten uit de strijd om geloofwaardigheid in de voedingssector. Ze gaan hierbij in op gezondheid en duurzaamheid. Dit boek bewapent de professional in de voedingssector met de belangrijkste inzichten over de totstandkoming van geloofwaardigheid. Van voedingsindustrie tot diëtist kennis van geloofwaardigheid is onontbeerlijk in onze informatiemaatschappij.
ISBN/EAN | 9789460946462 |
Auteur | Bart Penders |
Uitgever | Koninklijke Boom Uitgevers |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | E-Book |
Pagina's | 1459587 |