Hotpot
de lekkerste hotpots uit China, Taiwan, Japan, Korea en Vietnam
Bas Robben hoort tot de nieuwe generatie culinaire journalisten en kookboekenauteurs. Hij schreef voor delicious., ontwikkelde receptuur voor Marley Spoon en voor een ouderenzorgcentrum. Eerder verschenen bij Good Cook Zuur (winnaar van de Gouden Garde Publieksprijs 2016), Vet en Sous-vide.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789461432490 |
Auteur | Bas Robben |
Uitgever | Good Cook B.V. |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 184 |
Lengte | 257.0 mm |
Breedte | 197.0 mm |
GENOMINEERD VOOR KOOKBOEK VAN HET JAAR 2021! Met het nieuwste boek van culinair alleskunner Bas Robben leer je alles over de kunst van een goede hotpot en maak je zelf overheerlijke Aziatische hotpots, waarvan de Chinese fondue het bekendst is. Ontdek de veelzijdigheid van de hotpot en hoe eenvoudig het is om een feestelijke en originele typisch Aziatische fondue op tafel te zetten. Reis met Bas Robben mee en leer de hotpots van China, Japan, Korea, Taiwan en Vietnam kennen. De basis is uiteraard een goede bouillon: van lam, kip of varken maar ook een vegan umamibouillon of dashibouillon. Laat je verrassen door de verscheidenheid hotpots: van een vurige Sichuanese hotpot met tofu, rundvlees, paddenstoelen en kip of de Japanse Ishikari-nabe met miso, zalm en boter. 'Hotpot' is praktisch ingedeeld: de basis (diverse bouillons, ook voor vegetariërs en veganisten), de hotpots uit vijf Aziatische landen. Wát je in de hotpot kookt is minstens zo belangrijk als de bouillon zelf. Daarbij kun je het zo simpel of uitdagend maken als je wil: rol garnalen- en gehaktballetjes, vouw kimchi-tofudumplings, marineer ossenhaas en kneed rijstballetjes in elkaar. Als toegift mogen zelfgemaakte sauzen, drankjes en desserts niet ontbreken.