Hommage
50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
Sergio Herman is chef-kok, culinair ondernemer en de man achter diverse sterrenrestaurants, waaronder Le Pristine, AIRrepublic, Blueness en Pure C, en medeoprichter van Frites Atelier. Velen kennen hem van zijn tijd bij Oud Sluis, waarvoor hij drie Michelinsterren bemachtigde. Herman staat bekend om zijn feilloze gevoel voor smaak en schoonheid en zijn liefde voor Zeeland. Ondanks zijn constante hang naar vernieuwing, vormt de klassieke keuken altijd de basis van zijn creaties. Hij maakte diverse succesvolle kookboeken, tv-programma’s en heeft een eigen servieslijn die wereldwijd wordt verkocht.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789038811420 |
Auteur | Sergio Herman |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 256 |
Lengte | 259.0 mm |
Breedte | 205.0 mm |
WINNAAR ZILVEREN KOOKBOEK 2023 (VAKJURY FOOD AND FRIENDS GOUDEN KOOKBOEK 2023) De geuren en smaken uit zijn jeugd in visrestaurant Oud Sluis draagt Sergio Herman tot op de dag van vandaag met zich mee, en de mossel is daarbij het diepst verankerd in zijn herinnering. Alleen al die krachtige jus, met genoeg power om de allerbeste sauzen te creëren, was reden genoeg om dit boek te maken. Maar lang niet de enige: gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen brengen allemaal een eigen smaaksensatie mee die je zonder meer zal verrassen. Zeelands mooiste product, het magische zwarte goud, verdient dan ook een plekje op alle tafels thuis. In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leer je veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten, hoe lekker die ook zijn. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureelhistorische achtergrondverhalen.