Hokkaido

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Hokkaido voorzijde
Hokkaido achterzijde
  • Hokkaido voorkant
  • Hokkaido achterkant

HOKKAIDO: het meest culinaire eiland van Japan Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst gelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatie van de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur (naar Europees model) en de traditionele keuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaido een aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de rest van het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijn levendige culinaire scene.y Van pure eenvoud zoals zoete maïs met misoboter of sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijke gerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvis gevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeuken en bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerde groenten met zee- & peulvruchten). Of maak kroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokke op basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of maïs. Proef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecake van bakkerij Shinya in Furano. Hokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten, desserts en snacks, maar geeft ook per regio of stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef de curry ramen van restaurant Aji no Dai?uit in de stad Muroran of ch?men (noedels in een dikke saus) uit Wakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals het maken van bouillons en noedels niet ontbreken.

Specificaties
ISBN/EAN 9789461433350
Auteur Tim Anderson
Uitgever Good Cook B.V.
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 256
Lengte
Breedte

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.