Hitte
De avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en leerjongen van een Dante citerende slager in Toscane
Bill Buford schrijft voor en is sinds 1995 redacteur van The New Yorker . Daarvoor was hij zestien jaar redacteur van Granta-magazine . In 1989 werd hij uitgever van Granta Books. Hij schreef Tussen het tuig . Hij is geboren in Baton Rouge, Louisiana, groeide op in Californië, en studeerde op UC Berkeley en Kings College, Cambridge. Hij woont in New York City met zijn vrouw, Jessica Green, en hun twee zoons.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789402316858 |
Auteur | Bill Buford |
Uitgever | Meulenhoff Boekerij B.V. |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | E-Book |
Pagina's | 1664412 |
Bill Buford, de bekende schrijver van de hilarische bestseller Tussen het tuig , doet in Hitte een min-stens zo onthullend verslag van zijn ervaringen in de keuken van restaurant Babbo in Manhattan van de flamboyante topkok Mario Batali. Aanvankelijk ondergaat Buford de keuken als een ‘culinair strafkamp’, maar hij houdt stug vol en Batali brengt hem in drie jaar tijd de kneepjes van het vak bij. Gaandeweg raakt Buford steeds meer gefascineerd door de culturele achtergrond van de Italiaanse gerechten en kookmethodes. Hij besluit in het voetspoor van Batali zelf naar Italië te gaan als ‘voedseldetective’ en om te leren tradi-tioneel eenvoudig eten te bereiden in een trattoria, waar tien achtereenvolgende generaties vrouwen op de klassieke manier pasta maken. Buford rondt zijn leerjaren af bij een ander luisterrijk figuur: de befaamde Toscaanse slager Dario Cecchini, die zijn vermaarde renaissancegerechten bereidt onder het citeren van Dante’s Inferno . Hitte , met veel zelfspot en humor geschreven, is een serie portretten – niet alleen van de topkok Mario Batali en de slager Dario Cecchini, maar ook van het restaurantwezen zelf en de mensen die achter de schermen werken, in de hitte. Hitte is bovendien een lofzang op de Italiaanse keuken. ‘Geweldige culinaire schrijfkunst. Dit is een prachtig en hoogst amusant boek.’ – Publishers weekly ‘Buford geeft een subliem en gedetailleerd beeld van het leven in de keuken