Het Zuid-Afrikaanse kookboek
67 van Zuid Afrika's beste koks, tuinmannen, bakkers, boeren en locale food heroes bieden ons een kijkje in hun huis en in hun hart, door het delen van de recepten die zij bereiden voor de mensen van wie ze houden. Elk recept gaat gepaard met prachtige, originele foto's die de essentie van dit geweldige land hebben gevangen.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789048315550 |
Auteur | Toby Murphy |
Uitgever | Veltman Uitgevers B.V. |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 372 |
Lengte | 268.0 mm |
Breedte | 207.0 mm |
De bedoeling van dit kookboek is om met de opbrengst een bijdrage te leveren aan de voedselzekerheid in Zuid-Afrika. De keuken van dit land wordt gekenmerkt door invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen, hetgeen in dit boek naar voren komt. Hiervoor worden recepten van 67 betrokken en culinair geschoolde inwoners en tien talentvolle koks van de toekomst gepresenteerd. Na een korte inleiding en een alfabetische opgave van de betrokken inwoners volgen de recepten. Elke persoon wordt kort geïntroduceerd en beschrijft drie of vier gerechten. Alle receptuur is uitgewerkt met vermelding van aantal porties, de voorbereidings- en bereidingstijd en niveauvermelding van bereiding, een duidelijke ingrediëntenlijst, een beschrijving van de bereiding en icoontjes voor gluten- en zuivelvrij en vegetarisch. Er is kookervaring vereist, gezien de wisselende receptuur. Het boek sluit af met een register op ingrediënt, plaats in het menu en verklarende woordenlijst van aparte ingrediënten. Daarna nog vermelding van wie mede hebben bijgedragen aan het boek. De sfeerfoto's, de vrolijke innemende portretfoto's en de receptfotografie geven een levendig en culinair inkijkje in dit multiculturele land.