Dwars door Parijs
Een niet zo heel erg objectieve eetgids van onze favoriete gerechten
Een niet zo heel erg objectieve eetgids van onze favoriete gerechten
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789493338104 |
Auteur | Caroline de Maigret |
Uitgever | Mo'Media |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | |
Lengte | 201.0 mm |
Breedte | 132.0 mm |
Caroline de Maigret (@carolinedemaigret) is voor velen synoniem aan de iconische Parijse je ne sais quoi-stijl, die ze al jarenlang – op moeiteloze wijze en met een vleugje edgy charme – begeerlijk weet te maken. In haar eerste boek Altijd een Parisienne uit 2014 wist ze de kunst daarvan perfect vast te leggen. Maar De Maigret – stijlicoon, model, Chanel-muze, muziekproducer en videograaf – blijkt een hyphenate ten top; ze bewijst keer op keer dat je meer kunt zijn dan één ding. Ruim tien jaar na haar eerste boek, heeft Caroline de Maigret zich opnieuw gevestigd als een toonaangever van goede smaak. En dat heeft alles te maken met een ander aspect uit de Franse cultuur: eten. Samen met vrienden Manu Payet, Gwilherm de Cerval en Zazie Tavitian schreef ze het boek, Dwars door Parijs (La Traversée de Paris), een “totaal niet objectieve gids” die onthult waar je het best kunt eten in de stad. Wonend in Parijs, een stad die naast mode en cultuur ook bekendstaat om z’n culinaire kwaliteiten, wilde De Maigret de insidertips delen waar zowel reizigers als locals vaak naar op zoek zijn. “ Het komt er eigenlijk op neer dat we massaal tips willen van deze stijlvolle en übercoole Parisienne, of het nu om beauty, mode of eten gaat. “Ik reis veel waardoor mijn vrienden me altijd gebruiken als een soort gids voor tips waar te eten. Het boek was eigenlijk een manier om ervoor te zorgen dat ze me niet zouden blijven appen”, lacht ze grappend. Haar levensmooro is dat het erom gaat dat je dingen doet in het leven die je inspireren en je plezier geven, of dat nu mode, muziek of eten is. Heel cliché misschien, maar: leef in het moment. Een neem jezelf niet te serieus, fun is zo belangrijk. It adds to the flavour.”