De smaak van de Middeleeuwen
bourgondisch banket voor beginners
Een boekje vol middeleeuwse wetenswaardigheden en recepten, met een knipoog. De recepten zijn lekker en goed maakbaar, maar het boek pretendeert geen historisch standaardwerk te zijn, sommige dingen zijn wellicht voer voor discussie. Bracht Marco Polo bijvoorbeeld echt een recept voor ijs mee uit China? Het schijnt zo, maar niemand heeft het tot nu toe gevonden. Misschien moeten we een aantal zaken met een drupje garum nemen. Mariie Niemantsverdriet en Lena Mariiesdochter zijn professioneel middeleeuws kok. Zij nemen ons mee naar een tijd waarin vlees en zout schaars waren en het de kok vrijstond om de hoeveelheden aan de eigen smaak aan te passen. Met de Edelike Spijse geven zij workshops en verzorgen ze de catering voor bruiloften, partijen en middeleeuwse evenementen
ISBN/EAN | 9789492165060 |
Auteur | Mariie Niemantsverdriet |
Uitgever | Uitgeverij De Muze |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 60 |
Lengte | 241.0 mm |
Breedte | 148.0 mm |