De kunst van simpel koken
Notities, lessen en recepten uit een heerlijke smaakrevolutie
Alice Waters is chef, auteur en food-activist. In 1971 opende zij haar restaurant: Chez Panisse, gevestigd in de Californische stad Berkeley. In 2001 werd het restaurant uitgeroepen tot het beste van Amerika. Waters is voorzitter van Slow Food International en oprichter van Slow Food Nation en de Edible Schoolyard Project.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789038805597 |
Auteur | Alice Waters |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 416 |
Lengte | 244.0 mm |
Breedte | 186.0 mm |
Alice Waters zette met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat, een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert. In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand en leert je alles over haar manier van koken. De meer dan 250 recepten zijn eenvoudig, subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Alles draait om smaak en om het gebruik van goede producten. Kook volgens de volgende simpele maar belangrijke basisrichtlijnen: Eet lokale en duurzame seizoensproducten Eet uit eigen tuin Conserveer, composteer en hergebruik Kook en eet samen Eten is bijzonder