De kunst van de Italiaanse keuken

De kunst van de Italiaanse keuken voorzijde
De kunst van de Italiaanse keuken achterzijde
  • De kunst van de Italiaanse keuken voorkant
  • De kunst van de Italiaanse keuken achterkant

Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants. Dit boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingrediënten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie. Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789089896155
Auteur Massimo Bottura
Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 306
Lengte 300.0 mm
Breedte 222.0 mm
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.