De eetbare stad
gids voor wildplukkers met recepten
Ellen Mookhoek is jager en wildplukker. Zij organiseert wildplukwandelingen en is columniste van De Jager . Geert Timmermans is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam en kookt regelmatig zelfgeplukte maaltijden. Anneke Blokker is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789059374782 |
Auteur | Ellen Mookhoek |
Uitgever | Park Uitgevers |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Paperback / gebrocheerd |
Pagina's | 160 |
Lengte | 211.0 mm |
Breedte | 170.0 mm |
Voor een zelfgeplukt maaltje hoef je als stedeling geen excursie naar bos of polder te ondernemen: kraailook, winterpostelein, veldkers, vlierbes enrucola zijn in de stad ruim voorhanden. In deze gids lees je waar je moet zoeken, hoe je eetbare planten herkent, hoe ze smaken en hoe je ze kunt bereiden. Traditionele wildplukgidsen beperken zich doorgaans tot planten en paddenstoelen, zo niet De eetbare stad . De ingrediënten uit de stedelijke natuur zijn zeer gevarieerd: van Amerikaanse rivierkreeft en snoekbaars, tot konijn en duif. In de inleiding staat uitgelegd wat wel of niet mag, waarvoor je een vergunning nodig hebt en hoe je verantwoord eet uit park of plantsoen.