Comfort food met groente
Welmoed Bezoen groeide op in Portugal en Friesland en werkte zich als 21-jarige autodidact de keuken van Ron Blaauw** binnen, waar ze werkte als chef patisserie. Inmiddels heeft zij al jaren haar eigen cateringbedrijf en is ze elke week te vinden in de Kookboekhandel in Amsterdam. In 2019 debuteerde zij met haar boek Gloeiend groen , over barbecueën met groenten. Anker van Warmerdam is journalist en programmamaker en gaat van kinds af aan fotograferend door het leven. Ook zijn wereld draait om eten (en drinken!) en door zijn werk voor het programma Keuringsdienst van Waarde heeft hij ook veel kennis over de wereld achter de producten in ons boodschappenmandje.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789038808987 |
Auteur | Welmoed Bezoen |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 280 |
Lengte | 263.0 mm |
Breedte | 213.0 mm |
Als donkere wolken voor de zon schuiven en de ‘r’ de maanden binnen rolt, is het tijd voor comfort food. Wat ons nu vrolijk stemt is een warme cassoulet, een bord pompoenravioli met bruine boter en een bananentatin met nootmuskaatijs. Klassiekers genoeg, maar Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam geven in Comfort food met groente op geheel eigen wijze een groene draai aan winterkost. Het resultaat is een boek met talloze najaarsgerechten met groenten, desserts om je vingers bij af te likken en drankjes om bij op te warmen. In meer dan honderd recepten vind je smaakcombinaties en -invloeden terug uit onder andere de Franse, Mexicaanse en Indiase keuken en zit je er dit najaar, in ieder geval aan de keukentafel, warm en voldaan bij. ‘Wie denkt dat je met groenten geen troostrijk wintervoedsel kunt maken moet maar eens uit dit boek koken..’ – Mari Maris ‘Alleen al van het lezen van Welmoeds en Ankers recepten krijg ik een warm gevoel vanbinnen. Dit is precies wat je wilt eten als je op een herfstige avond natgeregend thuiskomt..’ – Janneke Vreugdenhil ‘Ik ben geen keukenprinses, maar o, wat sta ik te popelen om met deze recepten aan de slag te gaan. Volwaardige gerechten, diervriendelijk en milieubewust. Wat wil je nog meer?’ – Loretta Schrijver