Cocina Nikkei

Cocina Nikkei voorzijde
Cocina Nikkei achterzijde
  • Cocina Nikkei voorkant
  • Cocina Nikkei achterkant

Nikkei-kookboek dat de kleurrijke Peruaanse keuken combineert met de verfijnde Japanse keuken, inclusief reisverhalen en verrassende fusiongerechten.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789021036267
Auteur Katinka Lansink Dodero
Uitgever Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 224
Lengte 273.0 mm
Breedte 201.0 mm
De Peruaans-Japanse fusionkeuken, cocina Nikkei, vol visgerechten en heerlijke salsa’s is dé culinaire highlight van de grote wereldsteden. Nikkei-restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond – en niet zonder reden. Katinka Lansink Dodero dook in de rijke gastronomie en geschiedenis van deze keuken. Japanse immigranten brachten hun gerechten en kooktechnieken mee en bereidden deze met beschikbare ingrediënten, wat tot heerlijke nieuwe smaken leidde. Denk aan gerechten om bij te watertanden als ceviches, tapioca met coquille, tiradito, maki acevichado, pulpo al olivo, salsa’s en natuurlijk pisco sour. Katinka verzamelde en creëerde de meest verfijnde recepten en kookte tijdens haar culinaire reizen naar Peru samen met verschillende chefs van Nikkei-families. Net als in Mi casa Peru zijn alle recepten eenvoudig te bereiden met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Resultaat: een prachtig kookboek vol heerlijke fusionrecepten en sfeervolle verhalen, met een gedegen onderzoek naar een keuken die tot voor kort nog onontdekt was in Nederland. Ook beschikbaar: Mi casa Peru.

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.