Chin. Ind. Rest. kookboek
De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik
Danny Lee is mede-eigenaar van de horecazaken Chin Chin Club en Mesiba en werkte jarenlang in de keuken van verschillende restaurants. Ka Fai Lee (papa Lee) en zijn vrouw (mama Lee) zijn sinds de jaren negentig de drijvende kracht achter het Amsterdamse Chinese restaurant Fook Sing. Sun Li is schrijver van diverse toneelstukken en boeken, waaronder De zoetzure smaak van dromen, het familieverhaal achter een Chinees restaurant . Yan Ting Yuen is documentairemaker en scenarist, ze maakte eerder de documentaire Chin. Ind. Het leven achter het doorgeefluikje .
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789038812274 |
Auteur | Danny Lee |
Uitgever | Singel Uitgeverijen |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 304 |
Lengte | 257.0 mm |
Breedte | 201.0 mm |
Winnaar vakjuryprijs Food and Friends Gouden Kookboek 2023 Chinees-Indische restaurants z?n al meer dan zeventig jaar een w?dverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatsel? ke chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed. In Chin. Ind. Rest. kookboek z?n alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe kai. Maar ook de recepten van achter het doorgeefluik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen z? mee vanuit het oosten en maken z? graag thuis? Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land gedeeld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakel?k naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants. ‘Ik kan het me vandaag de dag b? na niet meer voorstellen dat ik de gloriet?den van de Chinese restaurants heb mogen meemaken. Vroeger was zeker niet alles beter, maar wel anders. Chin. Ind. Rest.-kookboek is een belangr?k t?dsdocument.’ – WON YIP ‘Dit boek licht een tipje van de sluier op met hoeveel liefde, ambacht, aandacht en zorg er in de keukens van Chin. Ind. Rest. gekookt werd. Ik hoop dat alle Chinese Nederlanders trots z?n op de mooie gerechten en de verhalen die z? meedragen.’ – HUI-HUI PAN ‘Een ontroerend en voor Nederland erg belangr?k kookboek dat in de standaard collectie van elke eetliefhebber hoort.’ – JONNEKE DE ZEEUW (MOONCAKE) ‘F?n boek! Eindel?k weet ik nu het geheim achter de echte, Hollands-Chinese tomatensoep.’ – SYLVIA WITTEMAN