Carpati

recepten uit het hart van Oost-Europa

Carpati voorzijde
Carpati achterzijde
  • Carpati voorkant
  • Carpati achterkant

'Doordrenkt van passie, gemeenschapszin en de smaken van een rijke en gevarieerde cultuuur.'- NIGELLA LAWSON Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan chacuterie als Ple?coi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld door pickles en kleine salades als gefermenteerde kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde bosuitjes. Maak zelf, bor?, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.

Specificaties
ISBN/EAN 9789461432889
Auteur Irina Georgescu
Uitgever Good Cook B.V.
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 224
Lengte 252.0 mm
Breedte 202.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.