Bakkershart
Traditionele bakrecepten met een moderne twist
Manuela van der Heijden heeft haar eigen baklokaal in Roosendaal. Ze geeft hier workshops aan amateurbakkers. Manuela groeide op in de bakkerij van haar vader. Van hem en van haar opa heeft ze veel geleerd. In Bakkershart draagt ze haar kennis en die van haar bakkersfamilie over aan enthousiaste thuisbakkers.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789462502376 |
Auteur | Manuela van der Heijden |
Uitgever | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 192 |
Lengte | 256.0 mm |
Breedte | 198.0 mm |
Baktraditionals in een eigentijds jasje Bakkershart is het eerste boek van Manuela van der Heijden. Je kent haar misschien nog als deelnemer aan Heel Holland Bakt van een aantal seizoenen geleden. Manuela is afkomstig uit een bakkersfamilie in West-Brabant. Haar vader, grootvader en overgrootvader waren al bakkers in hart en nieren. Bakkershart staat vol met recepten van lekkernijen zoals je vroeger in de bakkerij tegenkwam. Met respect voor het ambacht heeft Manuela oude receptuur uit bakkersschriftjes van haar vader vertaald naar eigentijdse recepten. Door de heldere beschrijvingen en de vele stap-voor-stapfoto’s kan zowel de beginnende als de ambitieuze thuisbakker met dit boek aan de slag. Met koeken en koekjes zoals boterkoekjes, bokkenpootjes en kano’s, gebakjes met onder andere hazelino’s en soezen, cakes, vlaaien en taarten: appel-notencake, Mathilde en een poire Hélène… Te veel om op te noemen. Je vindt het allemaal in dit fraaie nostalgische bakboek.