Aan tafel met Johann Sebastian Bach

Op culinaire reis in de barok

Aan tafel met Johann Sebastian Bach voorzijde
Aan tafel met Johann Sebastian Bach achterzijde
  • Aan tafel met Johann Sebastian Bach voorkant
  • Aan tafel met Johann Sebastian Bach achterkant

Snoek met ansjovisboter, een kwart geroosterd schaap, warme salade van asperges, beignets en gesuikerde citroenschil, dit waren enkele van de gerechten die Johann Sebastian kreeg voorgezet tijdens een feestelijk diner in 1716. Dat was weleens anders geweest, want in zijn jeugd moest hij het af en toe doen met een maaltje viskoppen. Bach hield van lekker en veel eten en drinken. Ter ere van zijn tweede huwelijk besteedde hij een jaarsalaris aan Rijnwijn. Mogelijk heeft die onmatigheid zelfs zijn voortijdig einde veroorzaakt. Reden genoeg om de componist te eren met een kookboek! Govert Jan Bach is gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastian Bach en auteur van De Grote Bach Atlas. Karen Groeneveld is kookboekenmaker en heeft diverse culinairhistorische publicaties op haar naam.

Specificaties
ISBN/EAN 9789492821188
Auteur Govert Jan Bach
Uitgever NBC - Het Zwarte Schaap
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 96
Lengte 208.0 mm
Breedte 132.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.