101 vragen over voeding
Een mond vol
De auteurs bundelden de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789089248206 |
Auteur | Andre Huyghebaert |
Uitgever | VBK - Houtekiet |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Paperback / gebrocheerd |
Pagina's | 312 |
Lengte | 234.0 mm |
Breedte | 155.0 mm |
Andre Huyghebaert heeft meer dan 40 jaar ervaring op het vlak van voedingskwaliteit. Naast het onderwijs in de levensmiddelenchemie en -technologie aan studenten bio-ingenieur van de Faculteit Bioingenieurswetenschappen van de UGent deed hij onderzoek over de positieve eigenschappen van voeding of aanwezigheid van voedende stoffen naast de negatieve eigenschappen of de ongewenste bestanddelen. Bruno De Meulenaer doceert levensmiddelenchemie en chemische voedselveiligheid aan de UGent en is verbonden aan de Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Zijn onderzoek situeert zich vooral in het domein van lipiden- en eiwitchemie, de vorming van procescontaminanten in levensmiddelen en de invloed van verpakken op de chemische kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Hij voerde ook meer dan 20 jaar onderzoek rond de mycotoxineproblematiek.